Afgelasting wedstrijd vanavond 9 februari 2020 i.v.m. de verwachte zware storm.

Er is besloten om de wedstrijd van vandaag 9 februari NIET door te laten gaan in verband met de te verwachten zware storm.

De baancommissie vindt het niet verantwoord om mensen uit het hele land naar Leeuwarden te laten komen, tevens zijn er al veel afmeldingen binnengekomen van mensen die i.v.m. de storm niet komen.

De wedstrijd is verplaatst naar volgende week zondag 16 februari om 17.30 uur. (1 uur later i.v.m. marathon)

Mocht je 16 februari verhinderd zijn, meld je dan af bij: joke.wittenberg@wxs.nl

KNMI meldt:

In het noorden en westen komen momenteel zware windstoten van 75-100 km/uur voor en aan de noordwestkust staat een zuidwesterstorm, windkracht 9. Dit heeft te maken met storm Ciara. Vanmiddag breiden de zware windstoten zich verder over het land uit.
Vanaf de tweede helft van de middag neemt de wind verder toe en komen er in het noordwesten zeer zware windstoten van 100-120 km/u voor. Verder landinwaarts zijn pas in de avond zeer zware windstoten van 100-120 km/u mogelijk, vooral tijdens de passage van een gebied met stevige buien. Voor de zeer zware windstoten is code oranje van kracht. De wind komt uit het zuidwesten, in de loop van de avond uit het westen.
Later vanavond en komende nacht verdwijnen de zeer zware windstoten van 100-120 km/u, maar zware windstoten van 75-100 km/u houden waarschijnlijk de gehele maandag aan.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.